Як
тільки Промінець
полоскотав землю, у лісі відкрила очі квіточка. Солодко потягнувшись, вона озирнулася
навколо.
«Бр-р-р», - стрепенулася, побачивши чорну землю, самотні
стовбури дерев і сиве небо.
Набравши у
стебельце весняного повітря, вона гукнула:
- Агов! Є хтось? Відізвіться!
У відповідь тиша.
- Аго-о-ов!..
- Я тебе чую, - пролунав поряд голос.
-
Ой! - від несподіванки квіточка аж підстрибнула.
На неї,
усміхаючись, дивився блакитний красень.
«Які у нього витончені пелюсточки, - подумала
квіточка. – А яке тоненьке стебельце й неймовірно гарні листочки!»
- Ти хто? – запитала вона у незнайомця.
- Твій братик, - відповів він.
Бачачи розгубленість квіточки, пояснив:
- Ми - Проліски. Своїм цвітінням ми сповіщаємо про те, що зима позаду.
- І я така гарна? – запитала квіточка.
Синій красень усміхнувся. Він показав сестричці на
дзеркальце води.
- Звісно. Ось поглянь.
А звідти дивилося два вродливих личка.
- Ми такі гарні! – задоволено промовила
дівчинка-Пролісок.
-
Еге ж! – кивнув братик. – І нас
є дуже-дуже багато.
Озирнися лишень навколо…
А у весняному повітрі вже звучала пісня:
-
Ми весняні
діточки,
Синьоокі квіточки,
Про
весну віщуємо,
Радість всім даруємо…
Так сотні блакитних Пролісків пробуджували своїм співом природу. Вступала в свої права Весна.
|