Царство ілюзій
Колись цареві привели
На суд одного чоловіка
Простого орача землі
За те, що вкрав грибів без ліку.
В царя ж є логіка своя,
Він «прокурорам» мав загадку:
«Мій брат, кровинка дорога
Згорів в хоромах без остатку
Знайшов я паліїв: крутих
І жебрака, що був незрячим
Скажіть – хто буде винен з них?
Я вміння перевірю Ваші!
Сказав «народний прокурор»:
Шановний, все вже очевидно
Підпал, убивство та терор
Вчинив жебрак, у нього ж злидні…
Подумав цар і відповів
Так Ви насправді справедливі
Орач накрав мільйон грибів
Судіть усіх в такому стилі.
|