Шляхами грішного, земного світу
Ще ходить гордий ангел -
«Світлоносець».
У темряву напастями укриту
Приносить?
А може тільки прагне?
Світіння неба, щоб людей навчити -
Добра, любові, крихти милосердя,
«Бо людство потопає
У багнюці
І під вагою свого пересердя,
Зігнуті,
Всі ходять понад краєм
Потоку прірви мучення у тернях».
Його достойні чути одиниці,
Лікує рани інших,
Чи фальшивить?
Якщо ж навколо ангела чужинці -
Це привид
Блукання істин вічних
Він не літає – крила ж бо землисті.
|