Як дивно, коли мрії – вже гербарій у книзі величезній та важкій. Засохлі пелюстки тоді у ній – то не краса колись живих конвалій.
Паперу товща затискає їх, журба вже на обкладинці засіла. І сторінок безжальних купа ціла, немов над болем – невгамовний сміх.
Померли мрії, мов клітини серця. І то ж коли! Невчасно. Навесні. Живі хіба що у щасливім сні їх пелюстки. Чи то лишень здається?
|