Душу ніяк не покине відбиток війни. Вицвіла кров. А блакить понад нею аж зблідла. Може, могло б не лишитися прикрого сліду. Може, його теплий дощ би на радість нам змив.
Може, могло б і не бути самої війни сили з безсиллям, кохання із холодом зради, вдари якої до пекла примушують падати. Тільки того, що було, не уникнули ми.
Десь загубилась ідилія з'єднаних душ, тільки лишились у пам'яті фотокартини. В іншу реальність, світлішу, щасливо б поринула, тільки цією з надією кволою йду.
Може, жахнулася ніжна небесна блакить наших колізій. І зблідла. Бач, зблідла аж дуже. Дивиться сумно на наші поранені душі поглядом вірності, світлим, ласкавим, легким.
Може. могло і не бути війни.....Та війна - це кара Божа, за ранені душі...... Прекрасний вірш. пані Марія. От, у Вас, я бачу 2 і 3 катрен схожі за розміром , але звучання трішки не таке, як у 1 і 4 катрені. ( розміри різняться). Неординарне написання......
Як все могло б бути по іншому, якби не було війни. А може Господь посилає нам такі випробування,щоб ми чомусь навчились, одумались? Гарний вірш ,для роздумів.
Може... Не змінився б світ, без війни , трагедій, горя, але все ж змінився я, переживаючи проколи, проколи долі... Може утопія то рай? А може болю не існує? Не бачив би я цей розмай, кого ідилія хвилює? Може... О Боже, Боже. /це лише моя думка/
Наболіле...Хтозна, як би усе повернулося, якби не розрухи, які тягнуть за собою війни...Надто багато болю, розпачу і смертей принесли вони людству. Вірш спонукає до роздумів.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")