Не розумію кішку я свою: вона знаходиться на грані, де, мабуть, сходяться світи усі і бачить те, що не із нами.
Чи з світла ця істота все ж прийшла, чи темінь тихо зберігає, коли захоче - піде в ніч одна, а ранком, - знову завітає.
Вона із клітки все одно збіжить, бо волю кішка не покине; і начебто, давно живе з людьми, але сама собі графиня.
|