Вона стоїть вербою при дорозі ,
Спустила руки, очі вдалечінь.
Задивлена! Уся трeмтить в тривозі,
Чи ж вернеться додому її син
Сама його хрестом благословила,
Бо знала ,не зупинить той порив,
Я прилечу, як скінчиться цей зрив!
Тебе люблю, як може син любити!
ЇЇ ж кохаю палко , з юних літ.
Їй присягав -для неї буду жити ,
Не дaм калині загубити цвіт!
Стоїть матуся. Вкрилася журбою,
Ані рухнеться, тихо за селом.
Не поверувся син. Стала вербою.
Дивився син і пригортав крилом!
|