Kотиться вечір тихенько долиною ,
Ніжно в обійми бере рештки дня,
Скаче промінчик, біжить он стежиною,
Свита чорніє, його доганя!
Місяць крадеться , господар між зорями ,
Він, мов юнак, виграє в гострий ріг,
Небо розшите вже пишними взорами,
Це для кохання він нічку зберіг!
Падала темрява в озера дзеркало,
З неба чекала вечірню зорю,
Гралася, гойдала, хвильками хлюпала,
Знов колисала красуню свою!
Тиша така , такий спокій душевний ,
Все зупинилось, лиш мрія цвіла-
Завтрішній день буде Богом натхненний,
Сонце зійде , закінчиться війна!
|