Глибоку тему Ви зачепили - синовбивства. Я вважаю що подібне не може бути виправдане ніякими високими патріотичними мотивами,як і всяке вбивство. Мені здається що той твір у Гоголя був "заказним" .Дивно, що росіяни витратили чималі кошти на фільм , за участю Богдана Ступки.Питання відкрито...А Ваш твір, клас!
Ну, відносно "заказного" твору Гоголя, напевно, не погоджуся, а щодо іншого - то скільки питань у світі, в десять разів більше про них думок. І відносно синовбивства теж. З одного боку нібито за щось стоїш до останнього, а з іншого - рубаєш гілку свого роду. Одним словом, говорити, дійсно, можна багато.
Ну, пані Катерино, в ПТН-ПНХ коханням навіть на горизонті не пахне, але відносно того, що любов - найбільша на світі ідея, то навряд чи хто заперечить. А коли вибір стоїть між однією і другою любов'ю, кожний, напевно, поступив би по-своєму.
Не думаю, що той твір Гоголя був "заказним". В ньому описана проблема вибору любові до Батьківщини та коханням (хоча чи було це коханням?) Є речі між якими не можна обирати, це як питають в дитини кого більше любить - батька чи матір... Любить бо обох однаково сильно, і зраджувати цьому не можна. . .
Дякую, пане Петре, література, дійсно, для того й пишеться, аби жити в серцях. І краще б описані у ній проблеми жили б тільки на сторінках. Але сторінки часто перетікають у життя.
Батьківство і зрада - і вислів , я тебе породив і я тебе убю ... Де правда ...
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")