Xлюпоче спогадом Остерка,
Цілують верби, береги ,
На них дивлюсь ,мов до люстерка,
Тут дні сховалися мої.
Ті дні безжурні, дні щасливі,
Тривоги в серці не було,
Тут слово мамине бреніло,
І стільки радості несло.
Хоч плавати іще не вміла,
Все ж “плавала”, руки по дні...
Ногами бульхала щосили,
Хвилі здіймала на воді.
А мама з берега дивилась,
Бадьорила - пливи, пливи!
І де оте дитинство ділось!
Забрало всі найкащі дні.
Ще і тепер коли поїду,
До свого рідного Остра,
Несу привіт із далеч світу,
Бо ти, Остерочко, одна!
В тобі втопилось босоніжжя,
Косички, бантики, дитя,
Стою доросла ,роздоріжжя...
І моє зломане життя!
|