** "Ніч на 13/14.11.15"
Ось закриваєш вишні-очі
А там, за плівкою повік
В долоні плещуть сни пророчі
Життя зумовлюючи біг
На флюгерах пильнують півні
Вони від лиха стережуть
І чутно, як в пустій шпаківні
Вітри симфонії гудуть…
*
Ніч крихти фосфорні жбурнула
В провисле небо, сон не йде
Осінні барви промайнули
Спішить жорстоке, чіпке, зле
І із відлуння визріває
Пливе вздовж чорного гілля
Заціпенінням насуває
Скрипить обіймами мерця
Застиглі видуває щоки
Ось-ось кульбабками дмухне
І зірки сиплються високі
Скидають пір'ячко своє...
І як не кинуть, все в калюжі
В калюжах крові налило
І зірки пливають байдужі
В живому Піно і Мерло
А поміж них тіла криваві
Збирають в мари, як в човни
Проміння сонячні яскраві
Несуть у темряву труни
Париж світився ліхтарями…
Париж загорнутий в журбу
І Марсельєза між смертями
Дзвеніла в люті і жалю
*
На флюгерах пильнують півні
Мов нас від лиха вбережуть?
І чутно, як в пустій шпаківні
Вітри свій реквієм гудуть… 151115
Плівка повік? Як на мене, звучить не дуже...) Але тема розкрита. Дякую.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")