Цвірчить цвіркун без перестанку,
Тріщить у голові,
Чи то у хаті ,чи на ґанку,
Вони кругом живі!
Ось так, цвіркне один в куточку
І десь візьметься сто,
Несеться галас ,лізуть бочку,
Ta … котиться в ніщо!
Нема ніде від них спокою,
Бездільний писк, луна,
Їм все не так, зовуть до бою,
Ця зграя голосна!
Самі продовжують пищати,
Вони ж господарі !
Вилазять з дір ,як темно в хаті,
Як ще нема зорі.
От попищать, на Бога плюнуть,
У них свої боги,
Ті допечерні ,що з темряви,
Виносять пироги.
В них “справжній” Бог у шараварах!
Дарує борщ хлопам!
Махає шаблею в канавах,
Для постраху жидам!
Ой цвіркуни і цвіркунихи,
Кому від вас добро?
Від вас лишень розруха, лихо,
Та Бог поборе зло!
І буде спокій в нашій хаті,
Один Всевишній Бог,
Він знищить тих хто йде на брата,
-Це Божий епілог!
|