Коментувати також можна з та

Пт, 26.04.2024, 20:01
Меню сайту
Категорії каталогу
Проза [1019]
Прозові твори друкуються тільки тут
Відеовірші [133]
Аудіовірші [49]
Українцям [2669]
Вірш-пісня [542]
Вірші про Україну [1478]
Вірші про рідний край [806]
Вірші про мову [213]
Збірки поезії, поеми [112]
Абетка [22]
Акровірш [31]
Байка [106]
Загадки [15]
Верлібр [144]
Елегія [51]
Історичні вірші [289]
Вірш-усмішка [997]
Вірші про сім'ю [402]
Вірші про рідню [152]
Вірші про жінок [661]
Вірші про чоловіків [110]
Вірші про військових, армію [210]
Вірші про Перемогу, війну [410]
Вірші про кохання [3366]
Вірші про друзів [713]
Вірш-казка [132]
Казка (проза) [29]
Проза для та про дітей [19]
Вірші для дітей [333]
Вірші про дитинство [321]
Вірші про навчання [58]
Вірші про професію [82]
Вірші про eмiгрантів [147]
Вірші в перекладі [705]
Вірші про свята [203]
Вірші про спорт [18]
Вірші про природу [1218]
Вірш-тост, вірш-привітання [114]
Для мене поезія - це [191]
Поети [272]
Поетична майстерня [51]
Оповідання, про поетів, творчість [24]
Релігія [290]
Щастя - ... [597]
Жінка - ... [260]
Життя... [4422]
Філософам [1294]
Громадянину [865]
Метафізика [154]
Опитування для Вас:
Чи повинно бути державне замовлення на друк поетичної літератури?
Всего ответов: 350

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Твори за тематикою категорії та розділи української поезії, українська проза Життя...
 

Зло не вибираєм добровільно.

Зло не вибираєм добровільно( Думки, які говорять)

Чи вибираєти ви , люди, у своєму житті зло? Ні, – ви вибираєте тільки щастя. От тільки хибна уява про щастя, змушує зупинитися на злі. Кожна людина не розуміє що таке щастя. Вона путає його із страстями, а попереду все рівно старість і смерть. Так що ж таке щастя? І чи потрібно в цьому житті тільки насолоджуватися і шукати тих, хто оціне вас позитивно? Якщо не вірити , що людська душа вічна, то все що робиться на цій Землі не має ніякого значення….

Схибити і нити – відступити,
Цілі не досягнеш без мети,
зло не не вибираєш добровільно,-
Путаєш із щастям без ціни.

І не зрозумівши , що є щастя,
В перспективі йдеш ,чомусь, в обхід,
Старість, потім смерть – це неминуче,
Вічність попереду, - ззаду слід.

Червень 2017 рік.
Ірина Пшиченко



 


Додав: Koshkina (24.09.2017) | Автор: © Ірина Пшиченко
 
Розміщено на сторінці: Життя...

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 1408 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 



Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 14
avatar
0
1 Таля • 17:07, 24.09.2017 [Лінк на твір]
Молодчинка! table-9 Мудро, позитивно!
avatar
0
2 Koshkina • 17:09, 24.09.2017 [Лінк на твір]
Спасибі , пані Таля! Щастя бажаю !
avatar
0
3 ruhlyvy • 18:30, 24.09.2017 [Лінк на твір]
Наше життя - НЕСКІНЧЕННА БОРОТЬБА! Перш за все за правду, за кращу долю, за право відчувати себе гідним та поважним. Оце і є справжнє щастя - процес ВИБОРЮВАННЯ КРАЩОГО!  Це моє власне ставлення до поняття "щастя".

Буддисти ж говорять, що головна мета кожної людини - досягнення Абсолюту, шлях до котрого - повсякденне фізичне та духовне самовдосконалення. Це і є щастя за їхніми теоріями. Православна церква вчить, що сенс життя - наслідування страдницького шляху Христа. Самозречення, покора та мучеництво - ось православне щастя! Протестантські провідники стверджують, що головне для людини - отримання чеснот, через котрі приходить радість буття. Щира повсякденна праця, велика сім'я, матеріальний здобуток - ось протестантське щастя. Скажімо, для націоналістів, до якої б нації вони не належали, щастя - це велич нації, до котрої вони належать. Усе інше - другорядне...
Як бачите, пані Ірино, поняття "щастя" - різне. Для мільярдів пересічних землян щастям є суто матеріальні речі: чиста питна вода; гарна їжа в достатній кількості на столі; затишні та комфортні будинки зі зручними меблями та електронікою в них; сучасна медицина, котра робить життя значно довшим... Я тут серед наших емігрантів зараз бачу, що той, хто не дожив хоча б до 80-ти років, вважається ними нещасною людиною... Тобто, побут теж дуже суттєво визначає ставлення звичайних людей до того, що-то воно таке - щастя... Тут можна годинами базікати і базікати на цю тему, і чи навряд дійти до чогось одного... :-)))
avatar
0
5 Koshkina • 19:27, 24.09.2017 [Лінк на твір]
Всі хочуть щастя, -не розуміють де воно , пане Борисе.  Кудись ідуть по життю, а виходить зло....
Проблема в тім, що більшість людей не мають правильних знань... І по вибору , дається доля...
avatar
0
8 ruhlyvy • 20:35, 24.09.2017 [Лінк на твір]
Я фаталіст, пані Ірино, і вважаю, що наша ДОЛЯ не є результатом наших уподобань та свідомого вибору, а є тим, що надається нам Господом-Творцем. Поняття "Творець" можна замінити на поняття "Карма". З рук Вищого Вселенського Модератора ми отримуємо при народженні коридор нашої долі. Якщо вживати наукові терміни, то цей коридор - наш генетичний код. Наша генетика визначає наші уподобання та здібності, темперамент та прихильності. Це, як у тварин - муха ні за що не діє так, як бджола, а вівчарка не діє так, як болонка. :-))) Чи є в людини можливість щось змінити у власній долі? Так, але не дуже багато. Ми можемо повзти, йти або бігти нашим долею-коридором, але вийти за межі цього коридору ми не в змозі. Особисто я кілька разів у житті був вирішував, що мені по силах зробити те, що здавалося вірним моєму оточенню, але не подобалося мені. Я докладав певних зусиль, аби досягти того і... Мало не гинув в цьому процесі, бо Творець таким чином давав мені ЗНАК, що я не повинен пхатись туди, куди мені НЕ ДАНО! Отже, я повертався на свій шлях і все ставало добре. Ми маємо визнати, що є речі, котрі ВИЩІ за нас. До речі, професійні астрологи доволі гарно усе це пояснюють. Люди пов'язані з Космосом(Творцем/Абсолютом/Вищим Вселенським Модератором і т.п.) і діють за Його планом. Випадковості у долях не буває. Усе, що стається з нами - запрограмовано. Так, матеріалісти та атеїсти цю теорію відкидають, але від того нічого не змінюється - ті, що мають втопитися, ніколи не горять у вогні пожежі, а ті, котрі мають стати Провідниками нації, ні за що не йдуть торгувати рибою на базарі... :-)))
avatar
0
9 Asedo1949 • 13:01, 25.09.2017 [Лінк на твір]
Вселенський сенс життя - жити весело і не заважати жити іншому. По Ваших словах,п.Борисе, виходить, ми маріонетки.Тоді, як Ви поясните право вільного вибору дарованого Богом.
avatar
0
13 ruhlyvy • 19:35, 25.09.2017 [Лінк на твір]
Пані Катерино, те, що ви сказали, не Вселенський сенс життя, а епікурейський. :-))) Коли ми кажемо "Всесвіт", то втикаємося мозком у суцільну безодню і, налякавшись, тікаємо геть до чогось простішого. Я би не вживав навіть такого словосполучення - "Вселенський сенс життя". Людина має обговорювати лише сенс життя на планеті Земля, а розуміння поняття "Всесвіт" для неї закрите Творцем однозначно та безповоротно. Ті, хто занадто занурюються у спроби збагнути Всесвіт, як правило божеволіють. Наш мозок просто не запрограмований на таке.
 Тепер стосовно того, що Бог дарував людині право вільного вибору. Я категорично не вірю в цей постулат. Вище я чітко виклав моє бачення нашого існування і мені просто нема чого до цього додати. Чи є корисним фаталізм? Ну, в Америці його відкидають сходу і категорично. Американці з малку навчені свято вірити, що вони можуть досягти АБСОЛЮТНО УСЬОГО, що їм тільки заманеться. В цьому вони страшенно схожі з атеїстами-комуняками, котрі горлали: "Мы рождены, чтоб сказку сделать былью!" :-))) Я визнаю, що фаталізм доволі небезпечна річ для звичайних людей. Я би не радив його популяризувати, бо не дуже розумна та освічена людина може дійти з тим фаталізмом до самогубства - якщо усе запрограмовано КИМОСЬ, то на що тоді жити?.. :-))) Але! До фаталізму я дійшов самотужки і мав не одне практичне підтвердження вірності моїх теоретизувань. Знаю, що я не один такий на світі - фаталістами були такі поетичні велетні, як Джордж Гордон Байрон та Михайло Лєрмонтов. У Біблії відбито думки одного з найвеличніших фаталістів світу - Екклесіасту... Так що, пані Катерино, я нічого такого вже нового тут не сказав... :-)))
avatar
0
4 Stodolia • 18:59, 24.09.2017 [Лінк на твір]
Нам боротися щоб справедливо жити ! hands  55555
avatar
0
6 Koshkina • 19:28, 24.09.2017 [Лінк на твір]
От тільки боротьба не завжди правильна..... Або не вірні вибрані шляхи....
avatar
0
7 BYRAN • 20:34, 24.09.2017 [Лінк на твір]
Вдалий художній образ! hands
avatar
0
10 Asedo1949 • 14:48, 25.09.2017 [Лінк на твір]
Наше життя - філософське і дуже різноманітне. Люди люблять доказувати своє верховенство навіть у тому чого вони не зовсім розуміють, хоч би взяти нашу Раду, тут скільки люда - стільки й чуда, тому й нема консенсусу. Я не виняток і тому вважаю, що Ви неправильно ставите наголос у своєму вислові "Зло не вибираєм добровільно.", тут головне слово "вибираєм". У нас дійсно є це право вибору і в житті ми не раз з цим стикаємось. В більшості своїй люди зла не вибирають, але є ті, які добровільно вибирають зло; убивці( до них можна приписати, п'яниці, наркомани), маніяки. Вони всі свідомо роблять зло. Таких категорій є більше, та не буду займати час. Тепер щодо " що таке щастя.", а Ви так і не пояснили, що ж воно таке щастя? Ви пишете, що ми не розуміємо і плутаємо із "страстями"(рос.) пристрастями. Ну, а що таке пристрасть, як стверджує інтернет -Пристрасть - це суттєва сила людини, що енергійно прагне до свого предмета. В школі ми прагнемо гарних оцінок, далі - прагнемо любові, далі - дітей, дім, машину, отже виходить, що наше все життя складається із пристрастей, а старість і смерть - це неминуче, - Ваші слова, і всі про це знають, нехай не з дитинства, із зрілих літ, а пристрасті в житті від того не вщухають. Тепер щодо зло і щастя - це два зовсім різні поняття і порівнювати їх нема сенсу, бо людина, будучи безмежно щасливою, готова вибачити, в деяких випадках, навіть велике
зло, не говорячи вже про мале. І чому Ви думаєте, що людина оминає своє щастя і спішить померти. На мою долю випало пережити немало щастя, а ще більше горя, і мені не вдалось щось обійти, і тут я погоджуюся із п.Борисом - що написано пером - не об'їдеш і волом, хоч тепер вже волами і не їздять...
avatar
0
11 Koshkina • 17:59, 25.09.2017 [Лінк на твір]
Шановні Анумівці, я вдячна, що ви залишаєте коментарі. Але у мене так мало часу, що немає коли на розлогі відповіді. Наголошую на те, що вірш мій про те, що людина завжди шукає щастя, але часто вибирає зло, - не ті шляхи. Підсвідомо люди не вибирають зло, вони думають , що вибір їхній , то є щастя.... І тільки час показує, чи правильний зроблений вибір. Якщо ні, то тоді страждання...

Вибачте, що не можу багато писати, бо дуже зайнята.  yes
avatar
0
12 leskiv • 18:30, 25.09.2017 [Лінк на твір]
respect  s-7
avatar
0
14 Лілія • 17:26, 27.09.2017 [Лінк на твір]
Складна філософія життя


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")
leskiv: Дякую за коментар. Вони не дурні, їх так "оболванила" їхня рашистська пропаганда,що витверезити їх можна лише з допомогою зброї. Інакше не зрозуміють, не дійде. Це як у фашистській Німеччині

kraynyuk46: Так і є, пані Таміло. " В СВО я защищал Родину бурятов" **




     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz