Тебе шукаю, Господи, де ж ти?
У хаті тісно, тут знайти не можу,
Куди ж мені , о Боженьку ,піти?
Зайшла у ліс, та й тут я лиш тривожусь!
Тебе нема, все глушить шум вітрів,
Зриває листя ще цілком зелене,
Я оминаю, і шукаю слів...
Дай Боже сили на життя буденне!
Ось бачу голуб, білий ,немов сніг,
Кружляє в небі, прислухатись мушу,
Це мабуть ангел, Божий оберіг,
Шепоче ніжно ... ти поглянь у душу.
Він завжди тут! Тебе не залишив,
Ані на день, ні на одну хвилину,
Де б не блукала, Він тебе любив
I завжди пригортав немов дитину!
То ж не шукай! Ніде Він не згубивсь!
Заглянь у душу, тут до нього стежка!
Проси і дасться! Щиро помолись,
Відкриється тобі життя-мережка!
|