Чорні хмари. Грім. Зірниці. Люд тікає з площ І, напевно, кожен знає, скоро буде дощ. Треба швидко заховатись поки є ще час, Бо дивись, яка потвора сунеться на нас.
Всі ознаки розпізнати вміємо грози, А не вмієм чи не хочем бачити біди, Що нависла над землею, як дамоклів меч, Все від наших мрій поганих, свар і ворожнеч.
Нам би сіяти, орати і ростить дітей, І хороших дарувати всій землі вістей. Милуватися здобутком влітку, восени, А не рідних виглядати з клятої війни.
Я бажаю мирно жити людям на землі, Виробляти хліб, не танки і ракети злі, А серця щасливим людям хай любов п’янить, Щоб душа не хвилювалась, що лишилась мить.
Тема дійсно серйозна, але ніхто не сприймає її серйозно і недаром я пишу - Все від наших мрій поганих, свар і ворожнеч. Якби люди землі виявили більше толерантності, поваги і любові одні до одних, в тому числі і Росія, то не було б таких важких наслідків, бо все, що ми маємо, ми творимо самі спочатку в думках, а потім на ділі, і як бачимо, справи наші на сьогоднішній день не є успішними. Дякую!
Хотілося б жити без війни! Та як позбавитися " брата рідненького" що печінки їсть! Без війни не піде! Бо ніколи не відмовиться від ласого кусочка-України!
Мабуть, я не чітко виразила свою думку, бо про війну,п.Наталю, я згадала так, між іншим, а головна тема вірша закладена у другому катрені. Всі ознаки розпізнати вміємо грози, А не вмієм чи не хочем бачити біди, Що нависла над землею, як дамоклів меч, Все від наших мрій поганих, свар і ворожнеч. Щиро вдячна за коментар!
Рада б душа в рай, та гріхи не пускають. Так і з тією зброєю - як підійти з точки зору людини, марна трата ресурсів і енергії, а з іншого боку без того нині ніяк. Парадокси життя, певно, в тому й криються, що ми часто-густо робимо не те, що малися б з точки зору людини розумної, а те, що передали нам у спадок далекі пращури на стадії жорскої боротьби за виживання.
А чи ми далеко втекли від тих пращурів, якщо донині воюємо? Скільки часу сплило, а люди не змінюються у своїй жадобі до поживи.Щиро вдячна за коментар!
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")