Сповідь
Історія - любителька іроній. Тож збіглись пси замріяні тепер з позавчорашніх зморених колоній під стяг сепаратистів УНР. Брудна жовтаво-сиза материнка покличе на смертельний променад. На обрії набридла вже картинка - вояк, що чеше дупу об прикла́д. Я на задвірках східної Європи, б"ючись за день, нажив довічних ран хіба для того, щоб розтер на попіл мене новітній сталінський орга́н? Усе одно - чи парубок з Луганська, чи клерк з Москви транзитом крізь Ростов, чи найманець-авантюрист іспанський, що Сталіна на грудях наколов. До парубка того не буду строгим, у кожного свій сморід прапорів. Та й найманці вільніші за бульдогів - патріотичних скручених рабів. Живий я електронними рублями, не за законом київських царьків. Ще й радий, що російськими словами хоч на папір і стіл цей заробив. А як рязанка люба товстобока мене вела задумливо між трав, читали ми Цвєтаєву і Блока по черзі, а Шевченко не лунав. Ми філігранну чіткість полюбляли - такі вже вподобання в нас обох. Тому й рядки Шевченка не загадали, однак були Цвєтаєва і Блок. Тут народитись - вже пекельний подвиг, стрибок з моста з приземленням ніде́. Хіба що ложку золоту холодна обранцю доля зрідка в рот вкладе. Мене Росія пестить. Не помпезно - п"янким биттям трьох-чотирьох сердець. І буде так, допоки світ старезний не знайде в плині часу свій кінець. Огидний сизо-сонячний звіринець мене наситив голодом ущерть. Знедавна вмить від слова "українець" встають в уяві мор, війна і смерть.
Додав: Tetera (12.04.2019)
| Автор: © Tetera
Розміщено на сторінці : Життя...
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 890 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в словах пана Бутусова - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА