В КИЄВІ ЩЕ ЛІТНЯ ОСІНЬ
У КИЄВІ ЩЕ ЛІТНЯ ОСІНЬ
Ще така літня нині Осінь
Єгипетська жара століть,
Мабуть гуляє Літо досі
Та на Андріївськім стоїть…
Дає художникам поради,
У фарбах розчинає піт,
Шедеври щоб нові творили,
Котрі вкарбують сотні літ…
Підслухає, що Голохвастов
Для Проні потайки шептав,
Та понесе секрети людству,
Хоч дозволу ніхто й не дав…
Святу Софію тричі облітає,
Чи у Михайлівського куполах,
Ще панахиду знову проспіває,
Де Патріарх почив в віках…
У Лавру, мабуть, заглянуло,
Дізнатись там ще москалі,
З Печер глумляться що зухвало
На Богом даній нам землі…
У Монастир, де «Славень» дзвони
Наш виграють і завжди ждуть,
Щоб так любити Україну,
Як в «Феодосівськім», мабуть…
Шукатиме десь біля кручі
Ту Дівчинку, що з колоском,
Увіковічнивши смерть й голод,
Комусь у горлі є кійком…
Над Маріїнським відпочине,
Погляне хто там ще сидить,
Верховну Раду перестрибне,
Лихого щоб не розбудить…
Пройде по Європейській Площі
Поклониться Героям тим,
Хто на Майдані нині й досі,
Бо душу там свою лишив…
Хрещатиком прошпацерує,
До Бессарабки доведе,
Ритм Філармонії відчує,
В Ворота Золоті ввійде…
До Володимирського нині,
Мабуть вже Літу не ходить,
Допоки в цій тепер Святині,
Негарно будуть гомоніть…
Провідає Шевченка в парку,
Червоним корпусом пройде,
Щоби Університету зранку,
Не заважало щось й лихе.
Туди поверне аж на Гірку,
Де Володимир наш стоїть,
Чи на місток де часто «Гірко!»
Закоханим отам звучить…
Пройде по набережній знову,
А в Гідро Парку куверком,
Десь віднайде забаву нову,
Чи заворожить всіх танком…
Лівобережною пройдеться
Чи й до Собору побреде,
Разок в Дніпрі іще скупнеться,
Щоб змити там усе лихе…
В Метро проїдеться і знову
По Києву ще пробіжить,
Щоб нагулятися досхочу,
Допоки Осінь не спішить…
Хоча ще літня нині Осінь,
Життя на місці не стоїть,
Тому у Бога ласки попросим,
Щоб в новім році краще жить!
© Іванна Осос
#поезія_Іванна_Осос
3 .09.2020
Додав: Lilafea (03.09.2020)
| Автор: © Іванна Осос
Розміщено на сторінці : Життя...
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1010 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в цьому тексті - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.