Живи без обману.
Куплю, підбурю, заморочу… І де тут, скажете, обман? Не думайте, що я пророчу, Та нам пороблено – туман. Нам кажуть біле, а там чорне, Все, ніби добре, а нам зле… Бува така журба огорне, Що серце стиснеться…, але Як завжди, з*явиться людина, (Коли час виборів настав) І змокне ваша одежина, Дізнавшись хто, і скільки вкрав. А він порядний, славний, добрий. Як навести він знає лад… Вже сонце клониться за обрій, А в нього купа ще балад. І нам від того аж не краще, Та все ж душа, як горобець, Почути хоче щось путяще, А не лише, що йде кінець. І ви вже дякуєте Богу, Що Він спасіння нам послав… - О, цей надасть нам допомогу! А він , бач, мороку наслав. Складають нам ці заморочки «Достойні» люди, багачі - Не ті, що бідні без сорочки, Які лиш влади трубачі. Отак туманом і обманом Морочать український люд, Щоб стати гордим, чинним паном, Щоби не впасти «князю» в бруд. От би зібралися докупи (Увесь цей багатенький люд) І ради власної спокути Вчинили над собою суд. Вернули б грошики із тіні І враз наповнили казну, Зробили б ласку Україні, Для себе ж - славу показну. Не дотували би чужинців, А власний, зболений народ, Прекрасних, добрих українців За просто так – без нагород. Тоді настала би година Весела, світла, осяйна… І воз*єдналась би родина, І в лету канула б війна… Допоки житиму, надіюсь, Що і у нас наступить лад, Бо в Україні правда зріє, І не відступить вже назад. Живи, мій брате, без обману І правді литись не зашкодь. Душа, не знатиме дурману. Таку – чекатиме Господь…
Додав: Asedo1949 (29.09.2020)
| Автор: © Катерина Чумак.
Розміщено на сторінці : Життя...
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1173 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 5
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.