МОЯ ДУША – ЛІЛЕЯ Моя Душа – Лілея Біла над водою, Небесним, що притрушена пилком, Де в косах сум, поєднаний зі мною, У грудях серце відчиканює танком..
Душа моя теж в ніч ту зародилась, Беззахисно коли я в світ прийшла. Її тендітність так й не знадобилась, Бо сильною життям своїм пішла.
Ніякі слабості мені не позволялись, Чомусь, мабуть, так забажали Небеса, В момент, коли і в храмі обвінчалась, Приреченою була й Богом, йти одна.
Жіноче щастя не дано мені, напевно, Бо не написане, чомусь й на Небесах, Хоч материнство я пізнала двічі щемно, Але обламане й воно втоптало в жах.
Чому одним усе в житті оцім вдається, Так легко часто, щоб без труду і вагань, Мені ж від болю часто й серце рветься, Не виконавши і найменших сподівань.
Чому Душа моя постійно у турботах, Не має спокою ні в день, а ні вночі, Чомусь судилося мені чинить супротив, Й виборювати своє право жити на землі.
Можливо, я й насправді заблудилась, Не ту планету я обрала й для Душі, Бо ж проти волі ескулапів народилась, Коли пророчили не народитись лікарі…
У той момент, мабуть, вони й забрали Всю мою долю, що вершилась в Небесах, Коли народження мого й не допускали, Вердиктом зупиняли мій життєвий шлях.
Тому, мабуть, я й безталанною родилась, Весь вік шукаю щастя та хоч йоту визнання, Бо лише Божа Воля ще тоді здійснилась, Як всім наперекір, в життя я це прийшла!
Моя Душа – Лілея Біла над водою, То ж її спокій вберігатиму й тайком, Хоч надто виснажена уже долею лихою, Безсмертним, вірю, обдарує Бог Вінком…
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 1082 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")