ЗИМА ПРИЙШЛА
ЗИМА ПРИЙШЛА...
Зима прийшла, а що змінилось..?
Навкруг таке ж бридке лайно,
Нічого доброго і не наснилось,
А на екранах все таке ж кіно...
Зима прийшла, а що змінилось?
Гріхи вже списують на вірус-карантин,
Цирк не поїхав, бо всі клоуни лишились,
А на «лакдаун» новий бракне навіть сил…
Зима прийшла, а що змінилось?
Одним, чомусь, дозволені й моря,
А інші, навіть щоб уже й вдушились -
На вірус вправно спишеться вина…
Зима прийшла, а що змінилось?
Махрові обіцянки на екрані тут і там…
Тоді як лікарям, що геть втомились,
Вже не зарплати, а подачок сміх і срам…
Зима прийшла, а що змінилось?
Відправлять школи знову в монітор,
Зате ремонти, мабуть, не робились
Й не купували навіть нових штор…
Зима прийшла, а що змінилось?
Медово ФОПам обіцяють знову щось,
Бо ж обіцяти, мабуть, не втомилось
Оте, з екрану, що торік за це взялось…
Зима прийшла, а що змінилось?
Ще навіть листя жовте за вікном...
Та в світі горе завертілось, закрутилось
Й календарю вже, мабуть, все одно...
Зима прийшла, а що змінилось?
Уже ялинки можна прикрашать,
Та навіть шибки вікон не промились,
Щоб радісно нам Свята зустрічать...
Зима прийшла, а що змінилось?
Гирлянди в парках вже і на вікні,
Та наче й Небо з сумом похилилось,
Бо все не те навкруг і всі давно не ті…
© Іванна Осос
#поезія_Іванна_Осос
01.12.2020
Додав: Lilafea (01.12.2020)
| Автор: © Іванна Осос
Розміщено на сторінці : Життя...
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1013 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в цьому тексті - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА