ВІЗЬМИ СВІЙ ХРЕСТ… «… Коли хтось хоче йти за мною, хай зречеться себе самого, візьме на себе Хрест Свій і йде слідом за мною» (Мр 8,34)
Чи кожен здатен так вчинити, Щоб взяти Хрест й за Богом йти, Себе чи здатен менш любити, Так, щоб зректися пихи й висоти…?
Чи здатен власну гордість подолати, Гординю, що й вбива довкола всіх, Зректись себе, душі щоб спокій знати, Земних позбавившись спокус й утіх..?
Та облачившись, часто, навіть в ризи, Чи кожен годен, щоб достойно їх носить.., Коли лиш тих найбільш благословляє, У кого є про що для себе попросить…?
Як часто чую, коли «Аξιος!» співають, Тим, що достойні лише там й тоді, Коли себе найбільш самого вихваляють Й «Осанна!» звершують найголосніш собі…
Так, ніби, Господу смиренно і кориться – Просить у ризу світлу, чисту одягнуть, Спасіння прагне наче й благодаті, На недостойну справді ставши путь…
Так ніби й вірить щиро, і клянеться, Про Славу й Честь всім гомонить, Коли й душа насправді у гніву печеться, Бо прагне всіх довкола перевчити жить…
Навіть в момент, як Бога він благає, Одіти в ризу світлу віри й доброти, Себе одного справді надто прославляє, Так ніби сам найвищої уже досяг мети…
Покайтесь! – каже Син Господній, Небесне Царство надто близько вже, Та тільки той його, мабуть, достойний, Хто чортівню й гординю з серця прожене…
Тому в житті лиш Бога прославляю, Йому повіки-вічні й «Аξιος!», й хвала, Свої гріхи Його лиш Волі доручаю – Тому готова їх спокутувать сповна..!
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 1112 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")