ВЕСНА ВЖЕ РОЗПРАВЛЯЄ КРИЛА Весна свої вже розправляє знову крила – Готова землю зігрівати та серця людей, То ж завмираєм всі в очікуванні дива Й душа уже виспівує веснянок ніч і день.
Під снігом білим зачаївся вже підсніжник, Струмки кришталю передзвонюють Весні, На серці навіть почуття прокинулися ніжні, Так ніби проростають нові паростки в мені.
Весна свої вже розправляє знову крила – Уже, мабуть, валізи ранніх квітів набрала, Зима щоб врешті догуляла й відступила, Й по проліски побігла галаслива дітвора…
Вже сонце ніжно виглядає спозаранку, У шибки промінцями дзвінко стукотить, Мереживом озолотило скло й фіранку, Залоскотати навіть вікна хоче й розбудить…
Весна свої вже розправляє знову крила, Уквітчано-святкову нову сукню надягла, В Небес благословення, мабуть, попросила, Та шлях новий на землю свій розпочала…
Вже кіт з просоння муркотить на ґанку, В гілках прорізуються котики й бруньки, А півень стрибає з сухих штахет на лавку, Мабуть, весняну зелень хоче віднайти…
Весна свої вже розправляє знову крила – Веде весняну, теплу нам когорту близнюків, Бо Березень, і Квітень, й Травень породила, Назвати щоб бездітною ніхто її не смів…
Весна вже навіть темні ночі вкоротила, А сніжні хмари вправно розганяє батогом, Хоча ще міцно біла ковдра землю вкрила, Та спів пташиний вже лунає за селом…
Весна свої вже розправляє знову крила, Та у озер люстерко заглядає крадькома, Якого б болю й клопоту Зима не наробила, Весна все вилікує й виправить сповна!
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 1132 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")