Перечитав… Казали всі – бестселер… А потім вдруге… Не така, щоб аж… У словнику знайшов я слово «seller»… То суть її – у кількості продаж?... Ну, гарна назва, глянець – палітурка… А в чому сенс, коли відсутній зміст?... Люблю читати, та така халтурка… Не до смаку, ба, навіть і у піст… Розкрита книга – то хіба наука?... І пустота не тільки між рядків… Шукати там цікаве – просто мука… Та й ради чого цей крутити шків?... Читаю книги досі, без упину… В душі – ще той затятий букініст… Вже не боюсь ні осуду, ні кпину… То ж, взявши книгу, я читаю зміст… І упиваюсь, бачачи звороти… Епітети смакую серед фраз… І з букв зринають очі ті навпроти… Без істерій, докорів і образ… Від насолоди хміль проймає розум… І надихає знов читати, знов… До забуття таку люблю я прозу… Вона – основа всіх в житті основ… А у юрбі, неначе у книгарні… І не прочитаних чекають тисячі… І на полицях – всі яскраві, гарні… Та обирають книги читачі…
Іноді ставлю собі запитання: "А скільки прочитав книг за рік?". Звісно, що війна, немає часу і просто немає як прочитати. Але ж подекуди на щось інше (Фейсбук, Ютуб) вистачає часу. Ех...
Погоджуюся з Вашою думкою, пане Олександре. Обирають книги читачі. Деякі книги перечитую багато разів і кожного разу читаю з величезною насолодою. Люблю навіть вдихати запах сторінок. У фейсбуці не те. Там одні лише лайки і фотки себе любимих.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")