Безглузда річ і загадкова, Що названа життям. В ній кожен звук і буква слова Приречені на вічне забуття. Сьогодні є, а завтра вже немає; Сьогодні ми, а завтра інші. І жоден з нас ніщо не знає Лише здогадки: марні й віщі. Ти мрієш жити, а життю кінець, Ти хочеш мріяти, кохати і творити. Але уже ти тільки мрець – Ти плоть, що може тільки гнити. Не знаєш ти, коли життя зірветься Отож живи, вловивши кожну мить. Ти на краю і гілка твоя гнеться, Кохай, твори, учися гідно жить...
|