Всі прагнуть успіху в житті, Не знаючи тій славі ціну. Один поперед одного біжать, Приходячи слабким на зміну. У прагненні до щастя б»ються, Не знають істинної цілі… Засліплені тим прагненням гризуться, Приходячи слабким на зміну! Любов, надію, віру розгубили, Ідуть по головах, серцях і душах, Терпіння всесвіту із чаші вже розлили, Покарані живуть в душевних муках. Все нарікають на життя злиденне Не бачать вбогі головного. І не розкаються вони за винне, Винять в тім інших…не себе одного. Купують й продають усе за гроші Та демонструють зверхність свою, Радіють…Думають:«Я меценат хороший!» Занурюючись в «благодійність з головою». Говорять про кохання вічне, На показ виставляють «щастя» своє, Й не знають, що не продається почуття одвічне, Залишаються духовно сиротою. Ще люблять грати в дружбу, Забувши що це слово значить. Та у біді чи просто смутку не подадуть тобі вже руку, Поки самі від того не заплачуть. Хто знає, може це життя? І хто сказав, що може бути інше? Шукаєм ми в розвагах забуття, Та розчаровуємось ми все більше. Це правда – в бурхливому потоці днів Ми часто забуваєм цінне, Й коли досягнем чого хочем, - То вже навкруг нема нічого, тільки поле мінне! Нема посеред розкошу нічого – тільки вітер плинний! Та чи на фініші досягнем чого хочем, Про що у вирії щоденнім так клопочем? Мабуть, що ні. То лиш ілюзія уяви! І чи насправді ми цього хотіли? Звичайно – ні! То були лише примх забави!
|