*
* *
крізь
галактичний сон
мені
вмикається херсон
і
я кричу ну як там браття
без
багаття
не
холодно вночі
під
пам’ятником грітись
чи
може вам сичі
заграли
на трембіті
щоб
ви змогли себе
намацати
крізь морок
і
втнути до небес
ламбаду
на сім сорок
та
знову як на зло
один
на все село
зненацька
прокидаюсь
мов
заєць
тремчу
в передчутті
всесвітньої
розваги
і
нишкну та утім
ще
повно в діжці браги
отож
я сполосну
барильце
на осонні
щоб
витрясти зі сну
усіх
хто у херсоні
*
* *
Зачухані
стіни голодних надій —
Жива
петеушна нестерпність.
Приходь
і лишайся. І тихо нидій,
Свою
притупляючи впертість.
Структура
уроку до біса проста,
Як
стінку на стінку в кварталі.
Оце
тобі, вчителю, внутрішня мста
За
зовнішній тиск ідеалів.
Отож
викладайся, бо ти — викладач.
Спливає
епоха застою.
І
завтрашній ректор, округлий, мов м’яч,
Викочується
із запою.
*
* *
Я
прикладаю мобілку
до
свого відлуння,
й
вона безвідмовно мовчить.
Органайзери
не
витримують недовершеності.
Найвище
досягнення людства —
сидіння
на цитрусових.
Самотність
— не ґандж.
Вона
заглядає у вічі
й
питає,
чому
ти так довго
шукаєш
свій зумер.
Сьогодні
твій день
між
старим і новим
передзвоном.
Прокинься
для нього
і
вимкни сльоту.
*
* *
Рієлтери
надій
розпродують
кохання.
Уже
воно спинилось у ціні
на
ринку нерухомості ілюзій.
Купуйте,
доки час
не
став осіннім смутком
і
доки ще у вас
не
девальвовані чекання.
Купуйте,
доки простір
не
звузився
до
точки витікання
із
власної
прийдешності.
Уже
лихвар
відслинює
завдатки...
Купуйте!
Все
одно
інфляція
поїсть
всі
міражі.
*
* *
Експеримент
із постаментами
удався.
Коловорот
речей в природі
зріс
тотожно
видобутку
нафти.
А
на білбордах ще лежить
торішній
сніг,
відсвічуючи
свастику
мовчання.
Ми
знов не при собі —
між
Заходом і Сходом.
Ми
знову ні при чім —
у
рудокопнях пам’яті.
І
під уламками епох
розпластуємось
іншими
життями.
Яких
у
нас
нема.
*
* *
Іду
світ за очі,
та
натикаюсь на блок-пост
між
простором і мною.
А
в хлопців —
дика
алергія
на
перестиглих диваків.
Якби
знаття,
то
не пішов би манівцями,
а
вийшов би на путівець
всесвітньої
любові.
— Сідайте,
дядьку, —
кажуть
хлопці. —
У
нас ще є НЗ.
Для
профілактики печалі...
Скуштуйте!
Залпом.
І
до дна.
„Оце
так втрапив! —
думаю
собі. —
Та
в мене все ж
підвищений
імунітет
для
зберігання неповторності”.
Тікаю
геть.
А
хлопці
мовчки
скидають
із
плечей
тягар.
*
* *
Обух
смерті
чекає
розлючених псів.
Вітер
ніжить газон
за
парканом крутизни.
Я
подався край світу
й
на землю присів,
Щоб
сильніше відчути
ментальність
Вітчизни.
Помаранчевий
потяг
мене
обплітає вузлом.
Запліднили
надії
оці
божевільні майдани.
Чи
проснутись,
чи
спати
в
обіймах із випитим злом,
Чи
дивитись,
куди
ти націлив минуле, Богдане.
Причіпляйте
вагони,
вже
доля у всесвіт сурмить.
Нас
давно поєднали
спадкової
туги відтинки.
І
якщо від’єднати
від
потягу часу
хоч
мить,
То
не дійде він вчасно
до
неба зупинки.
|