День
Твої відкриє ранок сонні очі,
І тихо сонцю радуєшся ти.
Промінчики стрічаєш
так охоче.
Не відаєш, чи буде
так завжди.
Ти піднімаєш
голову високо,
Вдивляєшся в
блакитну, світлу вись,
Та робиш
кроки, свої перші кроки,
Відразу що не
легкими здались.
Не знаєш ти,
що марево зустрінеш.
Що зуби вискалить тобі
«ягня»,
Рожево-білих прагнеш мрій, всього лиш,
Так без
турботно, як мале дитя.
Чому
такий зірвався сильний вітер ?
І звідки темні
хмари в небесах ?
А серце
стигне, холодом "зігріте".
Краплинки не
від радості в очах.
Поволі помарніло все довкола,
Підступно й
тихо сумерки прийшли.
Й твоя стежина стелиться додолу.
Туди й тебе
поми́лки потягли.
Чекає ніч у тебе на порозі
Яка прийшла, і
гасне в тобі все.
Ти думав що на
праведній дорозі,
Тепер у
небуття вона несе.