Їй дев'ятнадцять було тої днини, як вирішила так піти з життя... Шептався люд, вигадував причини, розкидував плітки, немов сміття. Гаряча кров з-під рукава втікала, холола, перетворюючись в лід. Якої долі дівчина шукала? Чому обрала смерть серед всіх їх? А бідна мати. Краще би не бачить, закрити вуха, бо від жаху вмреш. Людина чи могила - не впізнати, наскільки крик людський не має меж. А через рік їй двадцять мало бути. Прийшла б нарешті та її весна, кохання у якій могла відчути, і ним впиватись до самого дна. Ще через рік - малесенька дитина. Ігорком ти напевне б назвала, як чоловіка. Як же ти щаслива. Раніше і подумать не могла... Не дочекалась. Впала смерті в ноги. (Чи ж і один такий ще упаде?) Її любов шукатиме ще довго, аж поки ту могилу не знайде. Був похорон і справили помини. Знайомі порозходились, хто де. Їй дев'ятнадцять було тої днини, і вже ніколи двадцять не буде.
|