До світанку далеко ще, як до надії Пересилити, жити, зуміти, змогти. Розлетілися сни мої, зрадили мрії, Заростають стежки і палають мости. Поглинає мій погляд зловісна безодня,– Може, це вже та ніч, що не має кінця? Чи ще промінь ранковий і воля господня Все повернуть й розставлять на звичні місця? Я по іншому гляну, вдихну, доторкнуся,– Не одним ще безсонням за це заплачу. На тремтіння руки я лише посміхнуся Й запалю серед ночі тоненьку свічу.
|