Заснула правда на землі. ЇЇ не збудять ковалі, Бо повпивалися й хропуть... Погаслі горна не гудуть, А може - молоти німі. Країна наша,мов глуха, Не знає сорому,гріха, ЇЇ душа давно в Дніпрі Втонула,як і якорі. А кажуть ,що вона свята. Ідуть,пливуть,летять літа. Народ - одвічний сирота- Блукає світом очманілим. Хто - чорним, ну а більшість -білим. Холонуть села та міста. Повір не в злиднях срамота, Коли надії птах літа. Його ще,мабуть ,не зловили, А то б як душу потопили. Він вижив в небі не спроста. Скажіть мені ,в якій землі Найбільше у народі тлі? Холоп холопа в груди бє Брат брата в рабство віддає А ми ж казали :москалі Шукали ворога в Кремлі, Та він у нас живе -в крові, Якою дихають серця, З якою мати жде дитя, Можливо - зріє у зерні, З якого рід наш пророста... Цвіте Вкраїна золота, Та позолота, мов іржа, Загубить тіло без ножа Настане час - убє й Христа.
|