Голубою водою минуле
Промайнуло, пробігло, спливло.
І душа переповнилась мулом,
Як забуте людьми джерело.
Та поверхня її, наче люстро,
Відображує колір і рух.
Вирізняє – де повно, чи пусто,
Відчуває життя все на дух.
Нерозсудлива, чиста, тривожна,
Неприкаяна, наче я сам, -
Вона пісня моя подорожня
І довічний єдиний мій храм.
Довіряю лиш їй своє сутнє
Не вагаючись, щиро, сповна.
Углядаюся нею в майбутнє
І зникає в душі мілина…
|