Поклик крові. Йому уже за сорок, а може й п’ятдесят. Плекає він надію про маму розпитать. Хоч виріс він в родині, не знав ніяких скрут, Та стукало у грудях: чому один, чому? Батьки його названі, сердечними були, Про маму розказали, як все було, коли. І марив він, і мріяв, коли прийде той час. Як стріне його мама, сестрички, старший брат. І ось скінчився пошук, прийшла жадана мить, Чого душа тривожна, чом серденько щемить? Побачив на екрані, стареньку, свою маму, Як солі хтось насипав, в болючу його рану. Та доля готувала не гаданий сюрприз. На сцену йдуть двійнята, сестрички з-за куліс. Військовий він в відставці, та стриматись не зміг. Відкрив обійми сестрам, в струмках солених сліз.
|