В люстерко гляну і плачу. Прожите все, я там, бачу. Життя, мого, штрихи малі, В дзеркальній, бачу я, імлі. Воно пройшло, крізь жорен круг. Лишився син і вірний друг. Пройшло мов сон, немов міраж, Думки, думки…Один кураж. Земного блага, я ждала, Уваги, слави і майна. На ту, нікчемну, купу зла, Усе життя, перевела. І хоч, щодень, твердить душа: -- Не варте, все це, ні гроша. Та в цій буденній суєті, Не знайду часу, для душі.
В люстерко гляну і плачу, Все пережите в нім побачу, - Як у вечірній імлі Проблиски світла малі... Це я хотів запропонувати вам, Катю, свій варіант вашого вірша, бо його зміст зачепив мене, але і негараздів побачив у ньому чимало... Дивлячись на ваші світлини, чомусь не віриться, що у жінки, котра на них, душа наповнена смутком.
Дякую пане, Вікторе! Щось подібне було у мене спочатку, але я його поставила на перевірку розміру і стала вирівнювати і ось до чого дорівнялася. По розміру він став ідеальним, але втратив своє звучання, я б сказала душу. От по поводу негараздів, я б так хотіла з вами поспілкуватися, шкода, що велика відстань. Ну а що до смутку пане, Вікторе, в кого його не буває?
Зараз часто молодь послуговується девізом *живи так, щоб було що згадати, але соромно розказати*. І це печально. Я ще зовсім юна, але час летить і не має жалю ні до кого. Вірш Ваш гарний. Не знаю, що Ви задумували спочатку, але зміст у цьому є. Бажаю Вам побільше світлих моментів у житті!!!
Дуже тобі, Галочко, вдячна за коментар і за правильне розуміння вірша. Я знаю, скільки молодих людей, ба навіть і в роках, легковажно ставляться до такої теми, от мені й Господь допоміг її висвітлити. Ти молодчинка! Рада.
Як все це знайоме і близьке... І лю'стерко, яке іноді хочеться викинути геть, і слава, яка вже нікому не потрібна... Дякую за вірш! Хай все у Вас буде добре!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")