Загубилося у сновидіннях
Те, що вимріяв я наяву.
Підпалило осіннє проміння
Під ногами дозрілу траву.
Догоряє у тиші глибокій
Сьогодення холодний вогонь.
Вже не кінчиком леза неспокій
Доторкається серця мого.
Наче в душу вбиває час цвяшки,
Коли падає листя з беріз.
Може, нині тому мені важко,
Що уяву змінив реалізм?
Безупинно іти не в спромозі
У солоному вирі буття, -
Зупинився, як пил при дорозі,
Без надії, образ, каяття.
Відшуміли літа цвітом плинним
І лягла на уста гіркота, -
Може, справді, отак і повинна
Помирати наївність свята?
Віковічна нудьга пригасила
Тьмяне світло зажурених днів.
І від жаху душа затремтіла,
І я знову, як світ, подобрів…
|