Понурий силует,- хоча й світання. Ти так жадав вчорашньої розмови. Сьогодні нове все: і те кохання Просто голодне й згадує про зови. Над рештком снів стоїть німе каміння. Яка краса у стел,гравюр і фресок! Остання ніч пронизана лиш лінню, Тому світанням прокрадався безтям. На очі насідав холодний місяць, А фігуранти зваблювали простір. О, горе їм і як же їм протиснутись Туди,де поїдають високості. Пантруєш душу щемом постулатів: Як піллігрим багать буденний колір Немає змоги хіть твою здолати Достоту так як звабить світанковість. Мене вже зїли рими надто скорі (за ними думка згадує про старість) Ніколи думка не цвіла в покорі, А лиш родила міріади марень.
|