Самотній день, і ніч. І знову…
Мій смуток тінь кладе під ноги,
ятрить у серці біль-розмову
про вже забутий гріх дороги.
Він ніби витканий із неба
такого сірого й важкого,
живучий надто, мов амеба,
що двоїть крихточки сумного.
В пустелях текстів
дня і ночі
ця тінь насипала тумани,
і ходить поряд, потороча,
і водить стежками омани.
Але у проблисках
дощу
знайду надії чисті штами.
Я їх розмножу й захищу,
щоб пили спраглими вустами
усі стражденні, що й в тумані
любов'ю дух наситить мріють,
і навіть в подихи останні
воскреслу силу Бога сіють.
І зникне тінь, і смуток згине,
а сонце Віри дасть ростки,
й душа у всесвіти полине,
шукати світлії стежки.
|