Любі серцю
змалечку простори,
В чергуванні
світла й темноти, -
Аж ніяк не
охопити зором
І за вік мені не
обійти.
Супокій,
дочасний і глибокий,
Безпорадну душу
оповив
Ледь порізав
ноги об осоки
І поплутав течії
вітрів.
Тож мені уже не
подолати
Ті шляхи, що
мріями були.
На яких я
непомірні втрати
Понесу, напевне,
будь – коли.
Та до дідька
сумніви, козаче,
І скигління
жалісне ізнов, -
Ти всю Україну
ще не бачив
І дев’ятий вал свій не пройшов!
Велич і красу не
увібравши,
Грішної і
рідної, землі, -
Поміж вас
блукатиму я завше
На блідому
сьогодення тлі.
22.08.11