Тік –такає годинник ритмічно на стіні. Підходять до завершень старого року дні… Злетіли сніговієм листки календаря, Лишаючи відмітки, котрі лиш знаю я. Далеко на санчатах полинули у світ, Дитинства диво – мрії, моїх щасливих літ, І юність, як і зрілість махнула вже крилом, А час веде до грані нестриманим витком. Упали мокрим снігом думки, йдучи у брід. Хвилинами застигли тонкими наче лід. Розсипались, як іній стежинами життя, Лиш, деколи, бентежить мене душа моя. Годинник відбиває іще одну межу… Відкрию серце Світу і віру збережу, Щоби омани й смутки відкинути у бік, І весело зустріти цей високосний рік.
Наталю, невже годинник тікає "тік", а не "тік - так"?.. Катю, дуже невдалий образ: "Упали мокрим снігом думки, йдучи у брід..." Щось тут не так, чи не так?.. Після "як іній" проситься кома... Успіхів вам!..
А час веде до грані, у старості пішком. ------------------------,роздумів за столом . Скоро ще Вам ,Катрусю про старість писати ... Краще почнемо разом вина розпивати ! Вірш чудовий ,мені дуже сподобався ,якби не вище писані коментарі ,то і в мінутах пішки не втомився б .
Тік –такає годинник ритмічно на стіні. Підходять до завершень старого року дні, Ми віримо в найкраще, ми віримо у те, Що щастя з новим роком до нас усіх прийде..))
Ну що скажеш: прекрасний новорічний вірш, настроєвий... "Лишаючи відмітки, що знаю тільки я. " Чи не виглядає Вам , що краще було б так: "Лишаючи відмітки, котрі лиш знаю я. " Бо відмітки- ( не (що) знаю), а (котрі) знаю, або (які) ................................................................................. ..............І юність, як і зрілість( махнули) вже крилом, - тут стосується юності в однині, то чи не краще "І юність, як і зрілість (махнула)вже крилом, ................................................................................. ................ А час веде до грані, у старості (пішком.) слово (пішком)- замінити б.Може так: "А час веде до грані нестриманим витком" Слово старість все ж варто уникати, на мою думку, бо сама (старість) як процес матеріальний- це одне, але якщо брати в більш глобальмішому розумінні, задіюючи (духовне), то це дуже відносні речі.Немає старих людей- є люди із досвідом.Немає старих жінок- є мудрі срібноволосі красуні. ................................................................................. ................... п. Катрусю, може трохи доoпрацюєте- хочеться дуже оцінити цей твір, бо змістовний.
Щиро дякую,п.Роксолано, за такий конструктивний коментар. Все, що вказано я виправила. Дуже мені сподобалося оте з пішком. Я не могла придумати, як, або чим замінити, а у вас вийшло так здорово. Ще раз дякую!
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")