што ти рядив увчора?
ходив до Бора.
што ти рядив ув Борі?
ходив до Гаю.
што ти рядив ув Гаю?
стрічав Наю.
рекла Ная,
што Доля- злая.
а за што Долга- злая?
не впускає ув Вирій!
а для чого т'бі Вирій?
што би жити у Мирі.
што ж-бо рекла єси Жердельць?
Жердельць рекла, треба жертви.
якуй-же жертву то ж треба?
диму сизого до Неба.
на што Небу диму?
штоб вигнати Зиму.
на што Зиму ганяти?
што би Ниву знов жати.
на што Hиву ту жати?
што би було што їсти.
на што їсти і пити?
штоби Зорі хвалити!
на што Згари хвалити?
што би в Радостці жити.
на што тобі та Радха?
штоб відкрити всі Врата.
што за Врата такії?
Весни, Ліeта, Завії...
а што ште попри Літа?
іштхе Єсеньї-Зими.
а для тшого ті вечі?
для Трави для Овечі.
а на што та Овечка?
штоб бхоло більше млечка.
а для тшого мелекхо?
штоб- у мандри далеко,
там, где мешка Лелека.
Іван Петришин, ПАШІ
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")