На вулиці генія руху нема. На вулиці генія вічна зима І час розколовся на втіхи. Лиш зрідка підпалять оселю чиюсь Або поміняють кашкет на картуз, І знову — зачумлені стріхи. Чому ж ти живеш тут посеред пітьми, Де світло обкраяне лезами тьми, Де долю спіткали спокути? Кому загартоване ложе плести, Кому до проспекту надій доплисти, Щоб випити чашу цикути? І марність гортають останні бійці, Вкарбовані міцно в оселі оці Пекучим тавром свого хисту. І знову за кожним відкритим вікном Історія прагне останнім ривком Здолати печать свого смислу.
|