Ох, сутеніє! Ох, сутеніє! На заході видніють чужинці, Копита землю трясуть Тож бо здичавілі Дакійці Горе на Галіш несуть. Ох, прокляті ви! Чуєте? Та де вам почути! Сім’ї, роди племінні В лихім передчутті. Смерть, грабунок. Де порятунок? В нічної зорі прикритті. В тривозі забилось мале серденько. Невже тривога передвісник страхіть? Пригортає дитя зажурена ненька, Нехай дитина спокійно спить. А варвари довкола села. Прокидаються люди чимдуж. Хто з косою, в кого вила, А з мечами досвідчений муж. Погрозливо гукають, репетують Недаремно – перша рана, Вогненні стріли засвистали, Як із пекла негадано. І той в кому звір живе, Змагається не покладаючи рук, У полі підкошено злягає Не відчуваючи нестерпних мук. Що з тобою буде, моя Галія? Приречені наші роди. Не почують отроки саг, Коли помруть старці-діди.
|