Дія 1 У пострілах війни Жорстокої і лихої Боролись три брати За свої права й волю Була колись у них Родина велика й гожа Зосталось лишень три: Всі решта лягли в бою: Їх тата вбили зразу Як хтів він утекти Кудись далеко вдалеч Де воля, спокій і мир... А матір і 2 сестрички Попали у полон Погнали їх ті німці Далеко за кордон! І ось брати боролись Нелегко їм було Але все ж побороли Нациста-ворога цього! Дія 2 Пройшло десь років зо два З років тої війни Совєти вкоренились На нашій тій землі Що Галичиною зветься Із давніх ще часів. Наші ж брати герої Мають тепер стрічки* Господарку ж забрали Тії червоні пси! Як мали вони землю Й господарку свою То зараз то все спільне В колгоспи позабирали все! Як був колись чи Lemberg Чи Леополіс й Львів То зараз буржуазно Тепер то тільки Львов! Але брати наші веселі, Мають тепер вони стрічки Господарку ж забрали Тії червоні пси! Дія 3 Прошло десь років сорок Та ще й і двадцять літ Лишився лишень брат старенький Один саменький дід! Сидить і їсть лиш хлібець Бо пенсія мала, Включає телевізор Іде яксь біда: Показують колишніх Німецьких тих солдат Що з дідом воювали В війні за кожен Stadt** Ти ба! Подорожують Пенсіонери ці, он бач Бо Лондоні блукають А он в Парижі ці! І це ті ветерани, Які програли бій! Які війну програли О ні! О ні! о ні! Поглянув дід на хлібець Який ще не догриз На стрчіку він поглянув Що он на шафі там висить Заплакав враз сльозами Немов мале дитя А німці вже гуляли Де міст і ріка Темза...
|