Уроки життя. Десь там, точилися бої, А тут, були лише свої. Всі, хто ще зміг, прийти назад. Їх не вчепив, війни набат… Приказ їм завтра принесуть, Сьогодні можна й віддихнуть. Цвіте весна. Бої киплять…. А їм лиш двадцять, може п’ять. Дороги їх злились в одну, У ту страшну, сумну війну. Усе це завтра…. і зрання…. А зараз, тут кипить життя. Жаданий дотик, міцних рук, Очей краса і серця стук, Їх ложем, був весняний луг, Що килими стелив навкруг, Аж закрутилась голова, Які смішні, п’янкі слова…. Чи може так весна п’янить? Чому у серці біль щемить? І ніби, громом звіддаля, До них, доносилась війна…. *** А завтра, був смертельний бій. Земля стогнала, а на ній, Рвалися бомби раз у раз, Давав комдив новий наказ І видно було за версту, Той страшний бій, за висоту. Ревіла танкова броня…. Поспіти треба ще за дня, А ось і наші, літаки. Підмога! Друзі, земляки! Піхота з криками: Ура! Слідом за танками ішла, У клуби диму і вогню, І кожний, справу знав свою. Злітали дамби і мости, Згасали друзі, як свічки, Та ціль у всіх була одна, До перемог, вела вона. Щоб перемогу принести, Готовий він, і полягти, Та знав, і вірив кожний раз, Що приближає, миру час. Прийде, жадана тишина, Коли закінчиться, війна.
|