Вересневі ранки,довгі й світлі дні, Відлітають в вирій білі журавлі Махнуть на прощання пухнастим крилом, І злетить на землю легеньке перо. Мов послання з неба,тільки чистий лист Вже почнеться скоро, жовтий падолист. Так летять журавлики,пісня у журбі На чужій землі, грітися в теплі. І себе я бачу в білім журавлі Колись теж летіла в далекі краї Серденько сумує,жалібно щемить Коли ж я вернуся,буду дома жить? Де туманні ранки,де мої ставки Бігли босі ноги по траві в росі, Де бабуся влила горня молока, А дідусю вкраяв чорного хлібця. Незабутній спомин,завжди у очах Очерет зелений у ставках зачах Дідуся й бабусі вже давно нема, Та до дому хочу,там душа моя. Рідний,любий краю,сумно так мені, Чом ми розбрелися ,мов ті жебраки. Ніби й працьовиті,та не гірш за всіх, Тільки от життя в нас ,всім курам на сміх. Домівку рідненьку,хто би залишав Якби своє місце,дома чітко знав Впевненість,стабільність в завтрашньому дні, Вже б ми не летіли ,як ті журавлі. Весняні струмочки талоі води, Вже летять до дому білі журавлі...
недоречно казати про розміри та ритми....вірш бо про сум безмежний...про те єдине, що лишилось - мрію...не впадайте у відчай, батьківщину не обирають...та і не так вже все і зле вдома...хоча нюанси є)))))
Вирій, це даличінь, безвість, теплі краї, куди відлітають птахи, а не клин, чи ключ, або інший стрій. Відлітиють "У вирій" Може так: "Відлітають в вирій білі журавлі"? Співчуваю! Бажаю успіхів, щастя!
Так ,маєте рацію.Зараз виправлю.Дякую за побажання!І Вам всіх благ!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")