ПАМ'ЯТЬ УКРАЇНИ
Вона жива. І Ти живи, Зціляй і немічних, і хворих, Хай Слово лине у простори, А тих, хто був незрячим вчора, Ти світлом Правди онови!
Наповнюй вірою наскрізь У лід зневір закуті душі, Нехай вони засяють дужче, А те, що вічне й невмируще, В житті своїм візьмуть за вісь!
Згадай героїв, що в борні За волю голови складали, Щоб ворогів спинить навалу, Аби імперії пропали, І не карались ми в ярмі!
Пірни в правічне джерело, Що зветься - ПАМ'ЯТЬ УКРАЇНИ, Не забувай - за неї згинув Твій дід і прадід безневинно, Щоб нині краще НАМ жилось!
Хай люд прозріє від оман І воскресатиме дух вільний, Бо не розтяти пуповини, Яка крізь нас і Україну, - Стань, Українцю, вільним стань!
|