«Привоз» передсвятковий – муза, Театр, велика людська сцена… Тут все змішалось вірш і проза, І торг під музику Шопена. Авто, трамваї, мотопеди, Не встигнеш і мигнути оком, Як все летить бігцем на тебе, Ще й автостанція під боком… Пиряють діти і дорослі, Усі спішать, усі в турботі, А поміж них гравці «наосліп» Домашні, справжні - «при роботі»… Все човгає, кричить, регоче, Підтакує, вмовляє, просить… Не переслухаєш й до ночі І не збагнеш коли вже досить, А очі бігають по колу Купити ж треба все по списку… - Штурхаю в бік свого Миколу, Побачила «в живу» артистку… Та де ж там ті ковбаси й яйця? Терпцю нема вже, Боже, мого… Чи шинки взяти, хоч окрайця? Не можна ж підійти до всього?... … Віночки, квіти, мітли, відра. Усе квітує, пахне, дзвонить, А ноги вже скувала «гідра»… - Коли ж той Коля передзвонить?... (Побіг шукати десь машину), Щоб не таскати ті баули. Ще треба ж не забуть плящину, Бо гості здалеку прибули… … Гуде «Привоз», неначе бджоли Рояться доокола матки, А люди в ньому, як актори, І в кожного свої повадки… У всякий день уже відколи «Привоз» запрошує до казки… - Дзвіночок, певне від Миколи… - Бажаю всім смачної Паски!!!
Як точно! Це -Привоз. А Одеса для мене загадка незрозумілих вулиць. Не раз була, та після Миколаєва чи навіть Києва, я чомусь не розумію, де ж я насправді. А ще випадок зі мною був, як в анекдоті - шукаю вулицю, а два сусіди доказують мені, що це - один - та, а інший не та. А дві сторони - дві назви))) Ах Адєсса)))
Дякую за екскурс, пані Катерино! "Давно, друзья, не бывал я в ... Одессе..." У 1957р проходив переддипломну практику, жив по вул. Хворостіна, 31. Від того часу і полюбив Одесу!
В ОДЕСІ БУВАЛА Й НА ПРИВОЗІ В ТОМУ Ж ЧИСЛІ. ПЕРШЕ МІСТО.КУДИ Я ПОВЕЗЛА СВОГО ЧОЛОВІКА -ТУНІСЦЯ,БУЛА ОДЕСА. Я МОВ ЗНОВУ ВЕРНУЛАСЯ ТУДИ. дЯКУЮ ЗА ТАКУ ЕКСКУРСІЮ,ПАНІ КАТЮ!!!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")