Надворі дощ, а я
в кав'ярні.
Людей чимало. Легкій
гомін.
Тут пережду
хвилини хмарні.
До того ж бік мій
гріє комин.
Сиджу один, біля
віконця.
Чекаю тістечка і
каву,
Коли з-за хмари
вийде сонце…
Може замовлю
якусь страву?
Дощ припустив. Вже
є калюжі.
Стрибають
перехожі смішно.
Дощ розійшовся,
бачу, дуже.
А тут так
затишно, утішно,
Неначе вдома на
дивані…
Духмяний напій на
столі.
"Сідайте-но
до мене, пані,
Самому сумно щось
мені.
Ви звіддаля? …А я
тутешній.
Поїм хоч тістечка
нарешті.
І каву, завдяки
дощу.
Давайте, я Вас
пригощу?"
Ми розмовляли,
плинув час,
Допоки дощ йшов,
у кав'ярні.
Звучав з колонок
падеграс,
Й думки
з'являлися примарні.
Ми раптом
перейшли на "ти".
Парфуми, на душі
тривога…
Беру ся в руки –
треба йти.
Вклонивсь:
"До зустрічі, небого".
|