Раз Кіндрат, в селі живучи
Раз Кіндрат, в селі живучи,
Захотів поетом стати,
Накупляв паперу, ручок,
І почав вірші писати.
Вдень писати не вдавалось,
Бо город, худоба, сад,
Тож вірші оті писались
П’ять ночей без сну підряд.
Розписавсь Кіндрат байдуже,
Мав віршів десятків два,
Та боліти стала дуже
Від безсоння голова.
Очі враз почервоніли,
Мов у білого кроля,
Ніби з вати стало тіло,
Позбулись краси поля,
Потьмяніли луг і гори,
Рими, ніби Рубікон,
Білий день іще надворі,
А одне на думці – сон.
Тож поетова дорога
Пролягла в лікарню враз.
- Порятуйте, ради Бога,
Бо прийшов мій смерті час,
Все, творити більш не хочу,
Спати лиш – біда, кінець.
Лікар же Кіндрату в очі
Подививсь, як фахівець.
- Заспокойтесь, - мовив тихо, -
Годі вам уже кричати,
Бо минеться ваше лихо,
Лиш з курми лягайте спати.
Ось пройшло з тих пір півроку.
Знов у лікаря Кіндрат,
Життєрадісний, нівроку,
І здоровий, ніби кат.
- Ну, - спитався лікар в нього, -
Жити хочете тепер?
- Та спасибі вам і Богу,
Хочу, досі ж не помер.
Хворість згинула, мов нежить,
От лиш хочу запитати,
Скільки ще мені належить
Із курми отими спати?
Я й не проти, тільки трохи
Тіснувато в курнику,
Та по ночах будять блохи
Й півняче «кукуріку».
Додав: miknech (23.02.2015)
| Автор: © Михайло Нечитайло
Розміщено на сторінці : Вірш-усмішка
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1191 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 7
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.