Ох, усякого буває...
Ох, усякого буває
В цьому світі дива,
Часом дівчині пригожій
Доля нещаслива
До гульвіси-гріховода
Почуття підкине,
І тоді рятуйте, батьку,
Рідную дитину.
Засідайте при дорозі
У кущах на чати,
Щоб, вловивши, гріховода
Розуму навчати.
Потягніть кілком по плечах,
Боки полатайте,
А тоді уже люб’язну
Мову починайте.
Так і так, мовляв, юначе,
Бог уже з тобою,
Хочеш жити, то не бігай
Більше за дочкою.
Він погодиться відразу,
Бігати покине,
Не зачепить більше й словом
Вашої дитини.
Та не думайте, що можна
Вже відпочивати,
Гріховод своє відбігав,
Вам час починати.
І ловити ген по світу,
Мов мисливець зайця,
Того клятого гульвісу,
Хай йому вже трясця.
Бо в дочки росте животик,
Мов на дріжджах тісто,
Ох, не дасть гульвіса клятий
Батькові й присісти.
Кличе в путь себе шукати,
Щоби не спізнитись,
Щоби байстрюком онучку
Та й не народитись.
Бігав батько по всім світі,
Не знайшов нікого,
Повернувся, а гульвіса
Колиха малого.
Не гульвіса вже, а батько,
Ще й за зятя буде…
Ох, усякого буває
В цьому світі чуда.
Додав: miknech (18.03.2015)
| Автор: © Михайло Нечитайло
Розміщено на сторінці : Вірш-усмішка
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1225 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 9
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
kraynyuk46 : Оптимізму Вам, пані Таміло. Все буде добре! :s-7:
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА