Їхали цигани
Їхали цигани возом над рікою,
Плакали цигани гірко за водою,
Плакали цигани, плакали їх діти,
Плакали їх коні та ще й в полі квіти.
Плакали, що воза в кузні поламали,
Плакали, що коні каші не пували,
Плакали, що в небі та й криві дороги,
Плакали, що пісні їм бракує трохи,
Плакали, що в діжці бульби не вродили,
Плакали, що бульби роми не садили,
Плакали, що в стернах зимували раки,
Плакали, що взимку розквітають маки,
Плакали, що в стайні ратуш завалилась,
Плакали, що жаба пирогом вдусилась,
Плакали, що пейси в карасів пихатих,
Плакали, що брилем накривають хати...
Їхали цигани возом за рікою,
Плакали цигани дружньою юрбою,
Плакали цигани та в селі дівиця,
Та ще й в крайній хаті плакала вдовиця.
Плакали так довго, плакали так гірко,
Аж на яснім небі засіяла зірка,
Засіяла зірка та ще й місяченько
Привели з собою ніченьку темненьку.
Лишень Іваночко, циган молоденький,
Той не журить очі, тішиться раденький.
Плакали цигани, піснею дусились,
Плачучи на возі купкою тулились,
Плакали цигани, їм попухли лиці...
Додав: ruslanafonja (08.02.2018)
| Автор: © Руслан Герасімов
Розміщено на сторінці : Вірш-усмішка
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1562 чол.
у Вас # закладок
Ключові (? ): їхали цигани , плакали цигани , Цигани
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в цьому тексті - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА